اطلاعات جامع معرفی استان تهران

اطلاعات جامع معرفی استان تهران و حومه

اطلاعات جامع معرفی استان تهران

اطلاعات جامع معرفی استان تهران و حومه

اطلاعات جامع معرفی استان تهران

  استان تهران با 18909 کیلومترمربع مساحت و 2/1 درصد مساحت کل کشور ایران از آن جهت از دیگر استانهای کشور متمایز است که به عنوان مرکزیت سیاسی جمهوری اسلامی ایران در آن مستقر است. ولی استان و شهر تهران برخلاف آنچه که تصور می‌شود علاوه بر محوریت سیاسی که ویژگی آن محسوب می‌شود دارای ابعاد مختلفی همچون سایر استانهای ایران و همه شهرها و استانهای کشورهای دنیا است. استانی با 13 شهرستان شهریار، رباط‌ کریم، کرج، ساوجبلاغ، نظرآباد، ورامین، اسلامشهر، شمیرانات، ری، دماوند، فیروزکوه، پاکدشت و تهران و 43 شهر و 1358 آبادی دارای سکنه را از دو جنبه باید شناخت. تهران قدیم که پشتوانه و هویت فرهنگی مردم و ساکنان آن است و تهران جدید که ویژگیهای خاص اعم از مثبت و منفی خود را در میان سایر استانهای کشور دارد.
تهران: تهران پایتخت ایران به عنوان پر جمعیت‌ترین شهر کشور، از نظر مساحت شهرنشینی نه تنها در ایران بلکه در دنیا جزو بزرگترین شهرها می‌با‌شد که از آن به عنوان ابر شهر یاد می‌کنند.

.....................................................................................................................................

جغرافیای طبیعی


ناهمواری ها:
استان تهران در جنوب مرکز رشته کوه های البرز که در شمال ایران از آذربایجان تا خراسان با جهت غربی– شرقی کشیده شده، قرار دارد. رشته کوه البرز به سه دیواره تقسیم می شود:

دیواره شمالی: ارتفاعات محدودی از این دیواره در استان تهران و بقیه آن در استان مازندران قرار دارد.

دیواره میانی: حد شمال استان را تشکیل می دهد و مرتفع ترین قسمت رشته کوه های البرز مرکزی است. کوه دماوند و قله آن به ارتفاع 5671 متر در این قسمت قرار دارد. قله دماوند نهمین قله مرتفع دنیا به شمار می رود. این دیواره عظیم کوهستانی به صورت کوه های (کندوان) و پس از آن کوه های (طالقان) در شمال غربی استان، تا محل اتصال رود (الموت) به (طالقان رود)، ادامه می یابد. در شمال شرقی نیز این دیواره با نام رشته ارتفاعات فیروزه کوه و سواد کوه تا دره رود فیروزه کوه (شعبه اصلی حبله رود) که از جنوب دامنه شرقی آن می گذرد، امتداد می یابد. در شرق دره فیروزه کوه که پس از دریافت شعباتی حبله رود نامیده می شود، ارتفاعات (شهمیرزاد) شروع می شود.

دیواره جنوبی: سومین بخش ار ارتفاعات مرکزی است که رودخانه جاجرود و کرج آن را بریده و به سه قسمت جدا از هم تقسیم نموده است. این سه قسمت عبارتند از :
- کوه های لواسانات که بین دره های رود دماوند و جاجرود قرار دارند و در شمال به دره (رود لار) محدودند.
- دنباله این کوه ها در شرق جاده آب علی به نام قره داغ و دماوند تا دره حبله رود امتداد یافته اند.
- کوه های شمیرانات که بین سرچشمه های جاجرود و کرج قرار دارند و بلندترین نقطه آنها توچال با ارتفاع 3942 می باشد.
علاوه بر این سه دیواره کوهستانی، در جنوب و شرق دشت تهران کوه هایی با ارتفاع کم وجود دارند که مهمترین آنها کوه های حسین آباد و نمک در جنوب و بی بی شهربانو و القادر در جنوب شرقی و ارتفاعات قصر فیروزه در شرق است.

آب و هوا:
در نواحی مختلف استان تهران به علت موقعیت ویژه جغرافیایی، آب و هوای متفاوتی شکل گرفته است. سه عامل جغرافیایی در ساخت کلی اقلیم استان تهران نقش موثری دارند:

کویر یا دشت کویر:
مناطق خشک مانند دشت قزوین، کویر قم و مناطق خشک استان سمنان که مجاور استان تهران قرار دارند، از عوامل منفی تاثیر گذار بر هوای استان تهران هستند و موجب گرما و خشکی هوا، همراه با گرد و غبار می شوند.

رشته کوه های البرز:
این رشته کوه ها موجب تعدیل آب و هوا می شود.

بادهای مرطوب و باران زای غربی:
این بادها نقش موثری در تعدیل گرمای سوزان بخش کویری دارند، ولی تاثیر آن را خنثی نمی کنند.

استان تهران را می توان به سه بخش اقلیمی زیر تقسیم کرد:

اقلیم ارتفاعات شمالی: بر دامنه جنوبی، بلندی های البرز مرکزی در ارتفاع بالای3000 متر قرار گرفته و آب و هوایی مرطوب و نیمه مرطوب و سردسیر با زمستان های بسیار سرد و طولانی دارد. بارزترین نقاط این اقلیم، دماوند و توچال است.

اقلیم کوهپایه:
این اقلیم در ارتفاع دو تا هزار متری از سطح دریا قرار گرفته و دارای آب و هوایی نیمه مرطوب و سردسیر و زمستاهایی به نسبت طولانی است. آب علی، فیروزه کوه، دماوند، گلندوک، سد امیر کبیر و دره طالقان در این اقلیم قرار دارند.

اقلیم نیمه خشک و خشک: با زمستان های کوتاه و تابستان های گرم، در ارتفاعات کم تر از 1000 متر واقع شده است. هر چه ارتفاع کاهش می یابد، خشکی محیط بیشتر می شود. ورامین ،شهریار و جنوب شهرستان کرج در این اقلیم قرار گرفته اند.
هوای تهران در مناطق کوهستانی دارای آب و هوای معتدل و در دشت، نیمه بیابانی است. تهران در مرز شرایط جوی بری و اقیانوسی قرار گرفته و تمایل آن به موقعیت بری بیشتر از وضعیت اقیانوسی است.

......................................................................................................................................................................

مذهب:

منطقه تاریخی ری به علت موقعیت خاص جغرافیایی، محل برخورد اندیشه ها و عقاید و باورهای گوناگون مذهبی بوده است، زیرا با قرار داشتن در مسیر جاده ابریشم که شرقی ترین تا غربی ترین نقطه جهان آن روزگار را به هم پیوند می داد، هر نوع دیانتی از این دیار گذر می کرد و در نتیجه، ناآشنایی و بیگانگی پدید نمی آمد. آثار پیدا شده از عهد قدیم در ری و پهنه تهران بزرگ و نیز نوشته های مورخان گذشته نشان دهنده اعتقادات مزداپرستی و زردتشتی گری ساکنان منطقه و آداب و رسوم رایج در میان آنها است. یهودیان بسیاری به دلیل اجتماعی و اقتصادی و نیز به سبب قرار گرفتن ری در مسیر راه ابریشم در این شهر سکونت داشته و دارای کنیسه ها و محلات و دکان های خاص خود بوند. همچنین نشانه هایی از سکونت مسیحیان و به احتمال نسطوریان در منطقه موجود است. با ظهور اسلام و فتح ری در سال 22 ه.ق اندک اندک مردم منطقه به دیانت اسلام گرایش یافتند و از همان آغاز با پیدایش فرق و مذاهب گوناگون در اسلام، شیعه و سنی در کنار هم زندگی کرده اند. مذهب منطقه تاریخی ری به علت موقعیت خاص جغرافیایی، محل برخورد اندیشه ها و عقاید و باورهای گوناگون مذهبی بوده است، زیرا با قرار داشتن در مسیر جاده ابریشم که شرقی ترین تا غربی ترین نقطه جهان آن روزگار را به هم پیوند می داد، هر نوع دیانتی از این دیار گذر می کرد و در نتیجه، ناآشنایی و بیگانگی پدید نمی آمد.

.......................................................................................................................................................................

نژاد:

تمدن هایی که در حوزه استان تهران از دیرباز وجود داشته اند نشانه هایی از سکونت و پیدایش تمدن های این منطقه رانشان می دهند. در این میان «چشمه علی» ری که مربوط به 6200 سال قبل است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. گروهی که بیش از 6000 سال پیش در این حوزه ساکن بودند از اولین اقوام و نژادهای بومی منطقه محسوب می شوند. تمدنی که توسط این اقوام در چشمه علی ری متولد شد و رشد کرد بسیار قدرتمند بود و با نفوذ به خارج از حوزه چشمه علی مانند ساکنان تپه سیلک، قره تپه شهریار، موشلان تپه اسماعیل آباد، تپه حصار دامغان و تپه آنو و نمازگاه در ترکستان و شرق ایران تا بلوچستان، کم کم توانست بر دیگر اقوام تاثیر گذارد و آنها را جذب قدرت و عظمت خود نماید. این گروه از ساکنان اولیه و اصلی استان تهران به شمار می روند که بعدها به شکل های گوناگون در تپه دروس، قیطریه و بسیاری از نقاط استان تهران پراکنده شدند.

.......................................................................................................................................................................


پیشینه تاریخی تهران و حومه ( کرج– ورامین– دماوند– ری)

منطقه تهران که در شمال غرب فلات مرکزی ایران قرار گرفته از زمانهای دور و ادوار پیش از تاریخ منطقه های مسکونی بوده و ردپای فرهنگ های پیش از تاریخی را در گوشه و کنار آن می توان سراغ گرفت. بررسیها و کاوشهای باستانشناسی از یک سده قبل تا به امروز بسیاری از مراکز فرهنگی در دشت تهران را مشخص و معلوم ساخته و نشان می دهد که این دشت حداقل از نیمه دوم هزاره دوم (عصر آهن) تا به امروز مسکونی بوده است. از زمانی که شهر تهران در سال 1200 هـ.ق توسط آقامحمدخان قاجار به پایتختی ایران برگزیده شد تا به امروز حوادث بی شماری را به خود دیده است. تاریخ افسانهای تهران به «شیث بنآدم» و «هوشنگ پیشدادی» می رسد. در عهد ساسانیان کیش زرتشت در ری رواج یافت و چندین آتشگاه بزرگ در شمال و جنوب تهران ایجاد شد. آتشگاه نخستین قصران در فاصله 30 کیلومتری مرکز تهران رو به روی یکی از ارتفاعات کوه توچال قرار داشت. در فرهنگ آنندراج آمده است: «شهر تهران در قسمت جنوبی شهر حالیه تهران بنا شده و خانه های پستی داشتند که شبیه به غار ولی به تدریج از طرف شمال توسعه یافت و منازل را بیشتر به سرچشمه قنوات نزدیک کرده اند. در کتاب «تهران عصر ناصری» آمده است: تهران قبل از قرن شش هـ.ق یکی از روستاهای ناچیز و کم اهمیت بود و شهر ری که تقریباً در شش کیلومتری تهران قرار داشت، کانون عظیم تمدن و فرهنگ قدیم این خطه به شمار می رفت. تا این که با هجوم ویرانگر مغول، جنگهای داخلی، کشمکشهای مذهبی و تفرقه اندازی های فرقه های مذهبی ری رو به ویرانی نهاد. در کتاب «عجایب البلدان» آمده است: تهران قریه ای است معظم و ولایت ری دارای باغات زیاد به اشجار و ثمرات خوب و فراوان و سکنه در خانه های سرداب مانند به سر میبرند که هر قدر محصور بودنشان امتداد یابد به سبب کثرت آذوقه که از فرط احتیاط ذخیره کرده اند آسوده اند و دائماً به سلطان عصر یاغی و با عساکر او در کارزار و زد و خوردند، مالیات خود را به مسکوک نمی پردازند، بلکه در عوض نقود رایج خروس و مرغ می پردازند. تا حمله مغول، هنوز هم تهران به صورت قریه ای نه چندان معتبر باقی مانده بود و مانند دیگر قراء ری، زیر نظر خوارزمشاهیان اداره می شد. «یاقوت حموی» سیاح بزرگ عرب هنگام فرار از دست مغولان در سال 617 هـ.ق از این قریه یاد کرده است. با سکونت اهالی ری پس از زلزله های متناوب و نیز حمله مغولان، تهران به تدریج از شکل روستا بیرون آمد و به شهرکی تبدیل شد که دارای چهار امامزاده و چند بقعه متبرکه بود. به عنوان اولین امامزاده های تهران باید از امامزاده زید، یحیی، اسماعیل و سیدنصرالدین نام برد. در این دوره کشاورزی و باغداری توسعه پیدا کرد و این امر نظر مهاجمان و ساکنان روستاهای اطراف تهران را به خود جلب کرد. این وضع تا پایان دوره های ترکمانان و اوایل صفویه دوام یافت.
 

ری: ری یکی از نقاط باستانی ایران با آثاری از هزاره های چهارم و پنجم قبل از میلاد است. درباره پیدایش شهر باستانی ری، مانند دیگر شهرهای باستانی، افسانه های متفاوتی وجود دارد. بنای آن گاه به شیث بینآدم(ابوالبشر) نسبت داده میشود که منوچهر آن را از نو ساخته است و گاه به هوشنگ پسرکیومرث.
واژه ری به صورت (RAGHA) در وندیداد، فرگود اول، یسنا 19، پاره 18 و (RAGA) در سنگ نبشته بیستون و به صورت (RHAGOE)، (RAGAU)، (RHAGA)، (RHAGEIA)، (RAGES) راگس و راجس و (RAI) سریانی، (RE) ارمنی، و بصورت (RAI)، (RAGH) پهلوی آمده است. در کتاب عهده عتیق کتاب دوم پادشاهان، باب 17، بند 6 و باب 18، بند 11 از ری یاد شده است و نیز نام ری در آثار یونانی و لاتین و سنگ نبشته های باستانی (کتیبه داریوش بزرگ) بر جای مانده است. نام ری از دوره ساسانیان به بعد بر این شهر گذاشته شد و مردم با آمدن سپاهیان اسلام به دین اسلام گرویدند. در دوره اسلامی ری پناهنگاه فرمانداران بنیامیه بود. بر پایه اسناد و مدارک تاریخی، با آن که شهر ری بر اثر زلزله هایی چند (چون زلزله 236 ق/ 850 یا 851 م) ویران شد و یورش ترکان نیز بر آن آسیب های فراوان وارد آورد، همچنان پایدار ماند. ری در سال 617 هـ.ق مورد حمله وحشیانه مغولان قرار گرفت و علاوه بر قتل عام مردم بناهای آن نیز با خاک یکسان شد. ری اندکی بعد از آن دوباره رو به آبادانی گذاشت و بار دیگر در سال 786 هـ.ق به وسیله سپاهیان تیمور به ویرانهای بدل شد و از آن به بعد روی آبادانی به خود ندید.

ورامین: علاوه بر تپه ها و محوطه های تاریخی مربوط به قرون پیش از میلاد، آثار فراوانی از قرون هفتم و هشتم هـ.ق در این شهرستان دیده می شود. آبادانی ورامین پس از ویرانی ری توسط مغولان و تیموریان شروع شد. مردم ری پس از خرابی این شهر به ورامین نقل مکان کردند. این شهر همواره یکی از مراکز تجمع شیعیان بوده است. ورامین امروزه یکی از شهرهای بزرگ استان تهران به شمار می رود و به عنوان یکی از شهرکهای اقماری مطرح بوده است.
 

کرج: این شهرستان در غرب شهر تهران قرار گرفته و دارای آثار تاریخی بسیار است. آبادانی و توسعه کرج در دوره قاجار و پس از آن صورت گرفت. کاخ سلیمانیه نیز به دستور فتحعلی شاه در آنجا ساخته شد.

دماوند: در کتیبه شاپور و کتیبه پایکولی از زمان نرسی(293-302 م) از ساتراپ های دماوند نام برده شده است. چند دهه قبل نزدیک شهر دماوند دو ظرف سفالین قرمز رنگ بدون پایه به طور اتفاقی به دست آمد، قسمتی از ظرف به شکل سر گوزن بود و نیز در همین مکان دو سکه از فرهاد دوم(138 پ.م) و مهرداد دوم(88-123 پ.م) اشکانی کشف شد. همچنین روی یک مهر ساسانی که در دماوند کشف شد، نام دمباوند حک شده است. این مهر اکنون در موزه کلکته نگهداری میشود. در متون اسلامی نیز نام این محل به صورت دنباوند آمده است. شاهنامه فردوسی را میتوان در شمار اسناد قدیمی که از دماوند نام برده است، به شمار آورد. فردوسی بارها از این شهر در شاهنامه نام برده و کوه دماوند را آشیانه سیمرغ، آموزنده زال پدر رستم دانسته است. دماوند در سال 30هـ.ق در زمان خلافت عثمان به دست مسلمانان فتح شد. استان تهران با وسعتی حدود 18814 کیلومتر مربع بین 34 تا 36.5 درجه عرض شمالی و 50 تا 53 درجه طول شرقی واقع شده است. این استان از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از جنوب غرب به استان مرکزی، از غرب به قزوین و از شرق به استان سمنان محدود است. جمعیت این استان در سال 85 بیش از 13 میلیون نفر بوده که حدود 19 درصد جمعیت کل کشور را به خود اختصاص داده است.

......................................................................................................................................................................


لیست سایت های فعال آژانس های مسافرتی و تور

HRC
www.IranHRC.ir
گروه تورهای تاپ
sepehr.ttgroup.ir
سفر آفرین
www.SafarAfarin.net
رهیاد
www.rahyad.ir
پرشیا لند
www.Persialand.ir
مارکو تراول
www.marcotravel.ir
هفت آسمان نیلی
www.7asemannili.ir
مسافران ماهان
www.MosaferanMahan.com
گیتا گشت
www.GitaGasht.ir
پویان شهر
www.Pooyanshahr.ir
کیانا گشت
www.kianagasht.ir
سفربخیر
www.Safar24.net
قصر داریوش
www.GHD24.com
آراد گشت
www.aradgasht.com
www.aradgasht.ir
مروارید دریا
www.MorvaridDarya.ir
کوروش سیر آسیا
sepehr.KouroshSeir.com
آوا سیر
www.Ava-seir.com
مدیا گشت
www.MediaGasht.ir
پر پرواز کیش
www.PareParvazKish.ir
تورهای کیهان پارسیان
www.kpg24.ir
www.05113037.ir
سپید پرواز
www.SepidParvaz.ir
وحید
www.vahid24.ir
امیر توس مشهد
www.amirtous.ir
نانسی کیش
www.NanciKish.ir
آتی
www.ati724.com
مسافران آریا
www.mosaferanaria.ir
گروه تورهای صادقیه
www.GHS24.ir
آرزوی سفر
www.e-safar.ir
مهرشاد کیش
www.MehrshadKish.ir
ایرسا
www.Irsa24.ir
مهد براق
www.Mata24.com
www.mata724.com
آرمانا
www.Armana.ir
پرواز دنیا لارستان
www.iranTKT.ir
آرنا سیر
www.arnaseir.com
www.arnaseir.ir
پرواز سبز کیش
www.ParvazeSabz.ir
خاورسیر
www.Khavarseir.ir
پویاکیش
www.pooyakish.ir
نسیم بهشت مشهد
www.NasimBeheshtMHD.ir
فردیس پرواز
www.FardisParvaz.ir
کارینا پرواز
www.karina24.ir
ندا توریست
www.shakiba24.ir
دیدنیها
www.dta24.ir
ستاره ونک
www.SetareVanak24.ir
رزرواسیون هتل بزرگ داریوش
www.dariushhotel24.ir
مهراد گشت اهواز
www.mehradagency.ir
همنواز آسمان آبی
www.hamnavaz24.ir
www.84278.ir
الیاد گشت
www.elyad.ir
آبشار
www.abshartravel.ir
پیام توسعه صبا
www.payamesaba24.ir
سهند پرواز آریا
www.Sahand24.ir
پرشیا سیر آریا
www.Psa24.ir
محمدزاده مشهد
www.mtravelreserve.ir
کیهان سیر مشهد
www.keyhanseirmhd.ir
بهرام مهر
www.bahrammehr24.ir
آسمان آبی
www.aab24.ir
گروه تورهای آسمان
www.sky360.ir
گروه ثنا گشت
www.sanagashtgroup.ir
همروسیر
www.hamroseir.ir
گروه مسافرت هوایی
www.gmh24.ir
رزواسیون هتل گشت تور
www.gashttour24.ir
آپولو
www.apollo11.ir
G.M.T
www.gmt724.com
www.gmt724.ir
یکتاسیر
www.yektaseir.ir
برفراز
sepehr.barfarazgasht.ir
holiday 24
www.holiday24.ir
فرساد گشت
www.farsadgasht.ir
خزر پرواز کاسپین
www.khpc24.ir
خط پرواز
www.khp24.ir
مهساپرواز جنوب
www.mahsaparvaz.ir
فخر گردش خرمشهر
www.fakhr24.ir
کیش پرشیا تور
www.KishPersia.ir
آرامش سفر
www.arameshsafar.ir
A.S.P
www.asp24.ir
آفشید
www.afshid724.ir
سیما شوق پرواز
www.shoghe24.ir
آیداگشت کیش
www.aidagashtkish.ir
آدینه سیر
www.adinehseir.ir
آریاییان جهان گستر
www.ariyaian.ir
نیروان تراول
www.nirvantravel.ir
چتراگشت
www.chatragasht.ir
آتیه گشت
www.ags24.ir
www.charters.ir
اعتماد پرواز جنوب
www.etemadparvaz.ir
فارمیس پرواز آریا
www.farmisparvaz.ir
فرا سیر کیش
www.Fsk24.ir
لحظه های آسایش خاورمیانه
www.khavarmianeh24.ir
هفت اورنگ
www.iranhft.com
هالیدی کیش
www.holidaykish.ir
پرآسمان
www.paraseman.com
کیان سفر بال
www.iliyaair.com
آسمان پرستاره کیش
www.apk24.ir
کوه نور
www.kn24.ir
حامیان پرواز طلایی
www.hamian24.ir
گروه گردشگران خوزستان
sepehr.khtourists.ir
آسوده خیال
www.asoudehkhial.ir
شادشرق توس
www.shadshargh.ir
ارشیاگشت
www.arshia2000.ir
فیروز سیر شرق
www.firoozseirshargh.ir
سیاحت غدیر وارنا
www.ghv24.ir
هیواگشت وفا
www.hiva1.com
انوار راه توس
www.art724.ir
گشت نوید
www.gashtenavid.ir
خادمان سبزسیر
www.khademan24.ir
آرام سیر شفیعیان
www.aramseir24.ir
پدیده شهر بهشت
www.118padideh.ir
ستاره پرواز آسیا
www.afs24.ir
آدنا سیر مشهد
www.adena24.ir
آلفاپرواز
www.alfa24.ir
یکتاسفر
www.yektasafar.ir
نسیم بهشت کیش
www.nasimbeheshtkish.ir
رخسار سیر توس
www.rokhsarseir.com
گروه هتل های هلیا
www.heliahotelsgroup.ir
رزرواسیون میداس MRC
www.midas24.ir
کوروش سیر هستی
sepehr.kouroshseir.ir
پارس پرواز ایرانیان
www.parsparvaz24.ir
شرکت تورهای کیش
www.ktc24.ir
گوهرشاد
WWW.goharshad24.ir
hgh724
www.hgh724.ir
حنان سیر برتر
www.hannanseir.ir
ویونا پرواز
www.viunaparvaz24.ir  
رویای پرواز آریا
www.rpa24.ir   
دیموند سان
www.dskish.ir
پرسا گشت
www.parsagasht24.ir
نهرین پرواز
www.nrn24.com
www.nrn724.com
ارم پارس کیش
www.eram2mhd.ir
سیاحتگر هزاره سوم
www.siahatgar3.com
تخت جمشید شیراز
www.takhtejamshid-travel.ir
فلامینگو
www.flamingo91.ir
سامانه رزرواسیون هتلهای ایران
sepehr.hotel24.ir
پرسپولیس گشت پارسه
www.pgptravel.ir
موج آبی
www.mojeabi24.ir
مقدم سیر
www.m-besttravel.ir
جهان پویان سعادت
www.jps24.ir
الواحه الخضرا
www.tng110.com
www.alkhadhra.com

کاریار
www.caryar.ir
www.nbg110.com
پرسپولیس
www.pt724.ir
نوید جنوب
www.navidjonoob24.ir
قاصدک سیر مهرگان
www.ghasedaksair.ir
آسمان گشت آریا
www.aga110.ir
آویسا
www.avisa24.ir
خوشنام پرواز
www.khoshnamparvaz.ir
آوا پرواز ایرانیان
www.avaparvaz.ir
www.psp24.ir
Ticket Room
www.ticketroom.ir
راهنمایان پرواز خراسان
www.rahnamayanparvaz.ir
رسپینا
www.respina24.ir
همگامان سفر سبز
www.hss24.ir
آداک سفر پایا
www.adak24.ir
همسفرگشت
www.hamsafargasht24.ir
سفینه پرواز نگین
www.safineh-reserve.ir
پیرامید گشت
www.pyramidgasht.ir
تخت سلیمان هور
www.tsh24.ir
ستاره بندر
www.setarehbandartravel.ir
همراه ستارگان
www.setare24.ir
قصر آسمان پرواز
www.ghasreaseman24.ir
ثالثی
www.salesi.ir
گروه سفیران نور
www.gts24.ir
مهاجر پرواز پرستو
www.mohajer24.com
www.mohajer24.ir
داریوش سیاحت مشهد
www.dariushtravelagency.ir
دایان تراول
www.dayantravel.com
www.dayantravel.ir
قصر مروارید پارس
www.gmp24.ir
فرزانگان اشگذری
www.ashgezari24.ir
گروه پوششگران پاسارگاد
www.khodaverdi24.ir
آفاق گشت
www.afaghgasht.ir
آسا پرواز
www.asa24.ir
هامون پرواز
www.hamoonparvaz.ir
رویای سبز آریایی
www.rsm24.com
عماد سیر
www.emadtravel.ir
پیک خورشید
www.peikkhorshid.com
نوراسیر
www.nouraseir.ir
آیینه سفر توس
www.astagency.ir
لوتوس شیراز
www.lotustravel24.com
آریانا مهر باران
www.arianaonline.ir
آسمان هشتم
www.mashadhotels.com
ماه رخسار
www.mahrokhsar.ir
ره آوین سیر
www.rahavinseir.ir
هلیا سیر قرن
www.heliaseir.ir
دنیا گستر شیراز
www.dgsyz.ir
هیوا پرواز نوین
www.hivaparvaz.ir
آریان پرواز کیش
www.ArianParvaz.ir
زمان گشت
www.zamangasht24.ir
پرستو سیر آوین
www.psavin.ir
آرینا گشت ساحل
www.arina24.com
نگین آسمان توس
www.neginasemanetoos.ir
سپهر سیاحان شرق
www.sepehr724.ir
گشت جهان متین
www.gjmtravel.ir
حدیقه پرواز ماهان
www.hic514.ir
دناتا پرواز قرن
www.denataparvaz.ir
جایگاه تشریفات ( CIP) فرودگاه کیش
www.kishcip.ir
بال طلایی
www.bal24.ir
ریحانة العراق
www.raihanaco.com
طریق الافق العراق
www.toc24.com
الاسفار العالیمة ( کویت )
www.asfar313.com
مروج عراق
www.morouj110.com
برکات الکوثر ( عراق )
www.barakat-alkaw.com
علمدار عراق
www.alamdar24.com
السلطانی ( عراق )
www.alsultanico.com
ساوة العالمیة ( عراق )
www.sawaalalamiya.com
روضتین ( عراق )
www.alrawdatain-co.com
نبع العراق
www.nabbaaaliraq.com
لواء الطف (عراق)
www.liwaaltaf.com
هیوا 1 ( عراق )
www.hiva1.com
تیک تاک
www.tiktak724.ir
سورنا سیر کیش
www.sorenagasht.ir
رایا پرواز پرشیا
www.raya724.ir
کاج نقره ای
www.kaaj724.ir
ایرسا
www.airsa24.ir
صوفی گشت
www.soufigasht.net
اختر گردان
www.akhtargardan.ir
www.akhtargardan.com
اطلس پرواز کیش
www.atlasparvazkish.ir
آسایش طوس
www.asayeshtoos.ir
تایسیز پرواز پارسیان
www.taisiz24.ir
راه جویان ققنوس شرق
www.sghoghnos.ir
آرمین پرواز
www.arminparvaz.ir
گروه تورهای نوین
www.newtour.ir
خدمات گردشگری
هخامنش
www.neginhakhamanesh.ir
سریع سیر خراسان
www.sareeseir.com
احباب الزهرا
www.ahbab724.com
محور طلائی خاوران
www.mtk121.ir
درخشش مشهد
www.derakhshesh24.ir
لبخند شقایق
www.lst24.ir
ksh24
www.ksh24.ir
آهنگ سفر
www.ahangsafar24.ir
سار پرواز
www.sarparvaz.ir
ایران پرواز
www.iranparvaz24.ir
زیما آسمان
www.zimaseman.ir
عصر پرواز توس
www.asreparvaz24.ir
ندا پرواز
www.trc24.ir
روشن سیر
www.roshanseir.ir
ستاره نور
www.snt24.ir
توژال
www.booking724.ir
بامداد سیر هرمزان
www.bmd24.ir
چکاوک آسمان آبی
www.skylark.ir
بنیامین سیر
www.benyaminseir.ir
یگانه گشت
www.mhd24.ir
سوریه تور
www.syriatours.ir
یاسین گشت توس
www.yasingasht.ir
گل سیر
www.golseir110.ir
سانیا سیر گستر
www.saniaseir24.ir
رامتین سفر آسیا
www.alekesa24.ir
گشت آسا
www.gstaco.ir
ثمین سیر پرواز
www.saminseir.ir
هامان سیر
www.hamanseir.ir
انوار المصطفی (مروارید گوهر توس )
www.almustafa24.com
www.morvarid24.ir
صدرا
www.sadra24.ir
عرشیا
www.arshiatravel.ir
نقیب سیر ایرانیان
www.isn24.ir
گروه تورهای هشت
www.8tours.ir
کیان اوج
www.kian24.ir
محبان رضا
www.mohebanalreza24.ir
مه بال سیر
www.mahbalseir.ir
www.mhotel.ir
سبز بهار
www.sabzbahar24.ir
پویا گشت مهر
www.pgm24.ir
مهاجران
www.mohajeran24.ir
پرواز بیکران
www.parvaz24.com
طلوع رویایی پرواز
www.trparvaz.ir
کومپانیای هوما تراول(سلیمانیه و اربیل)
www.homa724.com
سیمرغ سیر نیشابور
www.simorghseir24.ir
آنیل پرواز آریا
www.anil724.ir
شاپرک
www.shaparak724.ir
جاودان سیر
www.jsr24.ir
آسمان هفتم جاوید
www.aseman724.ir
سفیران گشت امروز
www.safiran24.ir
هتل آرامیس
www.aramishotel.ir
پرواز پرنده مهاجر
www.mohajer110.ir
فراز گشت آسمان
www.fga724.ir
سانیابال پرواز
www.sgh24.ir
پارت ونک
www.sepehr.partvanak.com
آرشین پرواز جنوب
www.ars131.ir
مهاجر پرواز
www.bmp724.ir
مهرتور
www.mehrtour.ir
حلما پرواز کیش
www.helma24.ir
راهنمایان سفر
www.rsm724.ir
آسمان شهر کامبادن
www.asemantravel.ir
الفبای سفر پارسیان
www.tkt24.com
آرزوی سفر طوس
www.ast24.ir
شروین گشت
www.shervin24.ir
طلیعه فرات شرق
www.ilamfly.ir
ایرانیان باستان
www.iranianbastan.ir
جمیل سیر
www.jamilseir.ir
حقی
www.haghi24.ir
راه اندیشه
www.bilitiran.net
کاکتوس سیر توس
www.kst24.ir
سما گستر مروارید
www.sama724.ir
پاژ سیر
www.pazhseir.ir
هانیا گشت طلایی
www.haniagasht24.ir
آنو ( عراق )
www.ano24.com
جهان گردان توس
www.jt724.ir
نفیس سیر توس
www.nafis724.ir
متین گشت
www.matingasht.ir
صبا سیر مشهد
www.sabaseir24.ir
ایمان
www.imantours.ir
مهاجر پارس بوشهر
www.mbk1.ir
هتل بینالود
www.binalod24.ir
ترنج سیر
www.toranj24.com
هتل آپارتمان ستارگان
www.nethotel24.ir
نگاه آسمان(fgnaco)
www.negah-aseman.ir
کیش آوا گشت
www.kishag.ir
رزرواسیون پارمیس
www.parmis24.ir
سیر قاره کهن
www.sgk24.ir
یاس سپید
www.sgk24.ir
www.yas724.ir
پرهام پرواز کیش
www.parhamtravel.ir
ابرش پرواز آریایی
www.abrashparvaz.ir
روژانو
www.rojhano.ir
جهان سیر تبریز
www.jahanseir24.ir
فاخته گشت شهر
www.fakhtehgasht.com
قهرمان سیر
www.ghahreman24.ir
رویال سفر
www.rta724.ir
نسیم آسمان قم
www.nasimaseman.ir
آرین مهر
www.am-travel.ir